Tara/Nikau

Landsbyprojekt i Rajasthan nær Agra

Landsbyen Nikau i Firozabad Distrikt, Uttar Pradesh er valgt til vort projekt, fordi vores samarbejdspartner Tara er involveret her.

I denne landsby er de fleste af indbyggerne fra de lavere kaster. De er landarbejdere eller har små jobs. En del kvinder arbejder med fremstilling af armbånd derhjemme.
Det er almindeligt i dette område. På grund af den svage økonomiske situation er børn også nødt til at arbejde for at forsørge deres familier. De tjener INR 20 til 30 pr. dag (2.28 – 3.42 kr.), og det er ofte familiens eneste indtjening.

Derfor har vi startet et læringscenter for fattige børn. I de seneste 10 år er det lykkedes flere af disse børn at komme på High School, blive indskrevet på college samt at gennemføre en erhvervsuddannelse som f.eks. computeroperatør. Men landsbyen er stadig langt bagefter de større byer. Tara’s læringscenter har været en god platform for børn til at forberede sig på skolen. Forældrene er motiverede for at sende deres børn til en gratis skole. Børnene får skoleudstyr, bøger og undervisning. Der er stadig mange opgaver for fremtiden.
Børnene, der er udvalgt af Naya Jiwan, er kun fra Nikau, og mange af dem kommer til Tara lærings-center.

Det er blevet bemærket, at mange børn – specielt pigerne i landsbyen – er droppet ud af skolen af forskellige årsager. F.eks. bliver pigerne gift i en ung alder eller stopper skolegangen af økonomiske årsager. Med støtte til disse børn vil vi være i stand til at tilskynde dem til at fortsætte i skolen. Da vi kender landsbyen ganske godt, er det muligt at følge den, selv om det er en stor opgave, da børn er nødt til at arbejde, og ikke alle forældre forstår den fulde betydning af uddannelse.

Vi har valgt at støtte et barn pr. familie, da man på denne måde hjælper flere familier. 

Det koster 75 kr. om måneden at hjælpe et barn i Tara.