Om Naya Jiwan

NAYA JIWAN (navnet er indisk og betyder NYT LIV) er en mindre NGO hjælpeorganisation, stiftet i 2009 af en gruppe kvinder, der tidligere havde siddet i forskellige hjælpeorganisationers bestyrelser og havde mange års erfaring med frivilligt hjælpearbejde.

De ønskede at stifte en forening, der alene baserer sig på frivilligt og ulønnet arbejde, hvilket NAYA JIWAN gør.

NAYA JIWAN’s formål er, at hjælpe børn og kvinder i Indien og Sri Lanka til uddannelse og selvstændighed.

NAYA JIWAN har 4 projekter i Indien

I første omgang blev der stiftet en Arbejdsgruppe, som på diverse markeder, primært i det østjyske, sælger hjemmestrikket børnetøj, hjemmelavede smykker, glasfigurer og ”lopper”, der bliver doneret til NAYA JIWAN. Alle der enten strikker eller laver egernfoderhuse, fuglefoderhuse, nisser m.v. gør det gratis. De får alene betalt materialerne til dette.

Alt overskud af salget fra markeder bruges til projekterne i Indien og Sri Lanka. I starten var det undervisning af kvinderne i sundhed, hygiejne, opdyrkning af jord, kontakt til myndighederne m.v.

Arbejdsgruppen har doneret penge til mikrolån, opførelse af vandtanke, fremstilling af mundbind, opførelse af toiletter, reparation af vandbrønd m.v. Til nogle af disse projekter har arbejdsgruppen søgt og fået donationer.

Efterfølgende er foreningen udvidet til også at have sponsorbørn. I øjeblikket koster et sponsorbarn kr. 900,00 om året

For sponsorbeløbet får barnet skolegang, skoleting, et måltid mad om dagen og et årligt sundhedstjek. Sponsorbeløbet går ubeskåret til sponsorbarnet.

Foreningen har lige godt 300 medlemmer og p.t. ca. 250 børn der får sponsorstøtte, men vi har stadig mange børn, der mangler en sponsor, så de kan komme i skole, få en uddannelse og efterfølgende kan klare sig selv.

Et medlemskab af NAYA JIWAN koster KUN kr. 100,00 om året.

De penge, der kommer ind for kontingent, bruger vi til bankegebyrer og kontorartikler og da dette kun beløber sig til ca. kr. 6.000 om året, har foreningen mulighed for hvert år at sende julegaver til børnene.

Bestyrelsen forsøger at besøge projekterne ca. hvert andet år. Sidst var i 2020. Det er der en lille beretning om under fanebladet Galleri. Alle der rejser derud, betaler selv for deres rejser.